ABACRE WORKING WITH RADIUS SERVER(hostpot )

General discussions about Abacre Restaurant Point of Sale
Post Reply
juaancarlos
Posts: 5
Joined: Wed Oct 11, 2006 3:58 am

ABACRE WORKING WITH RADIUS SERVER(hostpot )

Post by juaancarlos » Sat Nov 11, 2006 7:38 pm

when abacre could make it.. abacre with radius server (wifi hostpot)

every ticket with a wifi key code ,we need a powerfull tools for the future

Abacre
Site Admin
Posts: 1198
Joined: Mon Jan 31, 2005 5:32 pm
Contact:

Post by Abacre » Sun Nov 12, 2006 8:05 am

Could you please explain in details what do you mean?
Do you need POS working on Pocket PC to exchange data via WiFi with
ARPOS?
Kind regards,
Abacre Limited
http://www.abacre.com
support@abacre.com

juaancarlos
Posts: 5
Joined: Wed Oct 11, 2006 3:58 am

yes

Post by juaancarlos » Thu Nov 16, 2006 11:56 pm

yes it is because i want to install a hostpot , and i went to a coffeshop who they have hostpot i bring my laptop and they toldme that i need to buy something for to get wireless interntet so i bought somrething and in the ticket , the wifi password key was there.. i dont know how can they do it but i think it its not impossible..

regads.

RobAnt
Posts: 4
Joined: Tue Nov 21, 2006 12:04 pm

Post by RobAnt » Tue Nov 21, 2006 12:32 pm

For that you need to buy a special router. Here in the UK they are supplied by a great company called Solwise, but no doubt you can find similar kit locally.

Here is a link to the kit they sell - which prints out a full bill, and a passcode for the visitor, which would allow them access to your WiFi network.

http://www.solwise.co.uk/wireless-hotspot.htm

A simple, single point, hotspot doesn't require a RADIUS server - that is useful only where customers get credits and move from shop to shop, or location to location.

To become part of a community of WiFi providers you can get kit from a specialist WiFi service provider, (such as The Cloud in the UK) but they don't fully recompense you for useage - with the kit above you can charge whatever you like - with a service you get the kit pre-configured to access a RADIUS server, but you only get a very small percentage of the customers fee.

If you have a chain of shops, you might want to consider RADIUS to create your own community, and in that case, these devices are fully compatible, but you would need to provide a central RADIUS server - fully configured - yourself. The various shop's routers will use the Internet as a transport mechanism to talk to the server, which can obviously be located in head office, or one of the shops.

I hope this has helped you - if you want to integrate it into your ARPOS service, then you only need to make a sale of a ticket - as a separate item - then simply press the relevant button on the little printer provided with the router.

Rob

Rosto
Posts: 1
Joined: Tue Dec 19, 2006 1:08 am

POS working on Pocket PC

Post by Rosto » Tue Dec 19, 2006 1:18 am

"Could you please explain in details what do you mean?
Do you need POS working on Pocket PC to exchange data via WiFi with
ARPOS?"


Is there a Pocket PC version?? if so, I will buy ARPOS , I am playing with the demo version right now and I like what I see..


Rob

Abacre
Site Admin
Posts: 1198
Joined: Mon Jan 31, 2005 5:32 pm
Contact:

Post by Abacre » Tue Dec 19, 2006 3:43 am

We do not have yet Pocket PC version. But we are planning to release
it next year.
Kind regards,
Abacre Limited
http://www.abacre.com
support@abacre.com

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests